Persberichten


Muziek verbindt, muziek verblijdt en ontroert. Muziek maken is heerlijk; naar muziek luisteren en ervan genieten is voor velen een belangrijk onderdeel van hun leven. Met deze gedachten als uitgangspunt organiseert de Stichting Noten op de Noen al sinds 1970 gratis concerten in de Oude Kerk in Helvoirt op iedere derde zondag van de maanden september t/m mei om 12.15 uur..

Het is heel mooi te zien hoeveel plezier er door toehoorders en artiesten aan de concerten wordt beleefd. Vaste bezoekers die al jaren veel van onze concerten bezoeken. En inmiddels is er ook veel belangstelling uit de omgeving van Helvoirt. De artiesten die voor ons optreden genieten van het warme onthaal door ons publiek en van onze mooie kerk.

Voor het seizoen 2022-2023 hebben we weer een mooi programma kunnen samenstellen, waarbij we opnieuw naast artiesten van naam, vooral ook jonge, veelbelovende musici hebben kunnen contracteren. Zij krijgen hierdoor de gelegenheid om meer podiumervaring op te doen, wat ook één van onze doelstellingen is.

Het programma voor het seizoen 2022 - 2023:

Zondag 18 september 2022
INGE VAN GRINSVEN, harp

Zondag 16 oktober 2022
MEREL VERCAMMEN en DINA IVANOVA, viool en piano

Zondag 20 november 2022
LUISA KOP en FRANS BULLENS, zang en orgel

Zondag 18 december 2022
HANNEKE ROUW, cello

Zondag 15 januari 2023
HELVOIRTSE HARMONIE “KUNST ADELT” o.l.v. Alphons van Stenis

Zondag 26 februari 2023 (4e zondag van de maand)
AMSTERDAM WIND QUINTET, fagot, hoorn, fluit, klarinet en hobo

Zondag 19 maart 2023
LAUREAAT VAN HET INTERNATIONAAL VOCALISTENCONCOURS

Zondag 16 april 2023
BETH & FLO, virtuoos pianospel, sprankelende samenzang en absurdistische scènes

Zondag 21 mei 2023
TRIO TRIDVARAS, zang, gitaar en cello


Graag tot ziens bij één van de concerten!

Namens het bestuur van Noten op de Noen
Mariette van Dam
VoorzitterHet gebeurt bijna nooit, maar nu moeten wij u helaas laten weten dat het trio Tridvaras verhinderd is om het concert van a.s. zondag voor ons te verzorgen. Gelukkig is het gelukt om een ander mooi programma aan u aan te bieden, dat verzorgd wordt door de jonge gitaarvirtuoos Ekaterina Uvarova.
De informatie die Els Knoope over dit concert heeft geschreven vindt u onder dit bericht.

Aanvangstijd en locatie zijn als altijd 12.15 uur in de Oude Kerk in Helvoirt.
Mocht u nog plaatsen voor dit concert willen reserveren dan kan dat via notenopdenoen@ziggo.nl. En natuurlijk kunt u zolang er plaats is op de dag zelf ook nog binnenlopen.
Mocht u verder informatie wensen, dan kunt u contact met ons opnemen via bovengenoemd e-mailadres.

Wij verwelkomen u graag op 22 mei a.s.!

Namens het bestuur van Noten op de Noen
Mariette van Dam
Voorzitter


Wijziging programma van 22 mei

door Els Knoope

Je maakt plannen, je maakt een programma en opeens verandert er van alles.
Iedereen zal dat wel eens meegemaakt hebben en nu gebeurt dat met het Noten op de Noen concert. Zondag 22 mei stond voor het laatste Noten op de Noen concert van het seizoen 2021/2022 Tridvaras op het programma. Helaas door onvoorziene omstandigheden kan dat niet doorgaan. Gelukkig hebben we een waardige vervanger gevonden namelijk: Ekaterina Uvarova.

Ik stel haar aan u voor:
Ekaterina Uvarova is in 1994 geboren in Krasnoyarsk, een grote industrie stad in Oost-Siberië. Maar liefst 3300 kilometer van Moskou vandaan. Op veertienjarige leeftijd is ze gestart met het spelen van gitaar en in 2020 is ze afgestudeerd van de Maimonides Academy. Ze heeft veel masterclasses bijgewoond met de meest belangrijke artiesten uit de klassieke gitaarwereld. Daarnaast heeft ze meer dan 20 prijzen gewonnen in internationale competities, waaronder: National Classical Guitar Competition in Crimea (Simferopol, 2020), International Competition-Festival of Guitarists and Composers "Time of the Guitar" (Moscow, 2019), International Competition "Guitar Virtuosos" (St. Petersburg, 2019) en meer. Op dit moment studeert ze de Master of Music aan de Fontys Hogeschool in Tilburg.

Het is vervelend dat het geplande concert niet door kan gaan, maar we zijn verguld dat Ekaterina ons uit de nood wil helpen.Met veel plezier nodigen wij u uit voor opnieuw een bijzonder concert van Noten op de Noen op 24 april a.s. Dit concert hadden wij in het kader van ons 50-jarig jubileum vorig jaar al voor u georganiseerd, maar door de coronamaatregelen kon dit toen helaas niet doorgaan. Het is ons gelukt om dit concert uitgevoerd door de beroemde Engelse sopraan Dame Carolyn Emma Kirkby met de Boxtelse Cantorij nu op de 24e aan u te kunnen aanbieden. Els Knoope heeft de informatie over dit concert geschreven. Deze informatie is onder dit bericht opgenomen.

Let op: het concert begint om 16.00 uur. Locatie is de Oude Kerk in Helvoirt.

Plaatsen voor dit concert kunt u reserveren via notenopdenoen@ziggo.nl. En zolang er plaats is kunt u op de dag zelf ook nog binnenlopen.

Mocht u verder informatie wensen, dan kunt u contact met ons opnemen via bovengenoemd e-mailadres.

Wij verwelkomen u graag op 24 april a.s.!

Namens het bestuur van Noten op de Noen
Mariette van Dam
VoorzitterBRITSE VEDETTE KOMT NAAR HELVOIRT door Els Knoope Omdat Noten op de Noen vorig jaar 50 jaar bestond werd er een heel jubileumprogramma in elkaar gezet.
We hadden besloten om te beginnen met een klapper. Helaas werden we dwars gezeten door alle coronaperikelen. Maar gelukkig, ‘wat in het vat zit verzuurt niet’ zei mijn moeder al. Op zondag 24 april a.s. komt alsnog speciaal uit Engeland Emma Kirkby voor het Noten op de Noenconcert!

Dame Carolyn Emma Kirkby is een Britse sopraan en is, mede door haar vibrato-arme stem gespecialiseerd in oude muziek. Ze was student klassieke talen aan Somerville College van de Universiteit van Oxford en docent Engels voor ze begon aan haar carrière als solist. Haar Britse debuut was in 1974 in Londen; haar Amerikaans debuut in 1978. In 2007 werd zij benoemd tot Dame Commandeur in de Orde van het Britse Rijk ter gelegenheid van de Queen's Birthday Honours lijst.

Emma Kirkby treedt op met de Boxtelse Cantorij onder leiding van dirigent Wil Barten. Het uit 19 personen bestaande koor heeft vaker met Dame Kirkby opgetreden.

Zondag 20 februari hebben we kunnen genieten van het indrukwekkende optreden van de IVC-laureaten Helena Koonings en Heleen Vegter, gelukkig weer met een goed gevulde kerk. We zijn inmiddels al weer volop bezig met de voorbereidingen voor het volgende concert, dat ook weer heel bijzonder belooft te worden. Dan treden voor u op enkele zeer gerenommeerde Helvoirtenaren, David (violist) en Clara Peijnenborgh (sopraan) en Peter Gijsbertsen (tenor). De verdere informatie geschreven door Els Knoope vindt u onder dit bericht. Er is inmiddels al veel belangstelling voor dit optreden!

Plaatsen voor dit concert kunt u reserveren via notenopdenoen@ziggo.nl. En zolang er plaats is kunt u op de dag zelf ook nog binnenlopen. Het concert begint om 12.15 uur in de Oude Kerk in Helvoirt.

Mocht u verder informatie wensen, dan kunt u contact met ons opnemen via bovengenoemd e-mailadres.

Wij verwelkomen u graag op 20 maart a.s.!

Namens het bestuur van Noten op de Noen
Mariette van Dam
Voorzitter

HELVOIRTSE TALENTEN IN NOTEN OP DE NOEN op 20 maart a.s.
door Els Knoope

Het komende Noten op de Noenconcert belooft zeer bijzonder te worden met talenten uit Helvoirt. Voor u treden op David en Clara Peijnenborgh samen met Peter Gijsbertsen.
David is violist en is verbonden aan het Metropole Orkest. Hij studeerde in Tilburg en Brussel en kreeg o.a. les van Herman Krebbers. Clara Peijnenborgh is een sopraan. Peter Gijsbertsen is een tenor geboren in Hardenberg en opgegroeid in Dedemsvaart. Door de Brabantse roots van zijn vrouw kwam hij in Helvoirt terecht. Hij wordt bij dit concert begeleid op de piano door Yvonne Gesler, met wie hij vaak optreedt. David, Clara, Peter en Yvonne zorgen voor een gevarieerd muzikaal concert. Op het programma staan onder meer nummers uit West Side Story. Deze film vol gepassioneerde muziek is weer opnieuw uitgebracht door Steven Spielberg.

De vorige keer dat de familie van Peijnenborgh optrad bij Noten op de Noen moesten wij belangstellenden naar huis sturen, zo groot was de belangstelling. Dit doen we natuurlijk niet graag en daarom vragen wij u om te reserveren via notenopdenoen@ziggo.nl. Zolang er plaats is kunt u op de dag zelf ook nog binnenlopen.Januari 2022

Beste vrienden, sponsoren en belangstellenden,
Op dinsdagavond hebben we vernomen dat de coronamaatregelen verder zijn versoepeld en dat de 1,5 meterregel vanaf 18 februari a.s. wordt losgelaten. Ook het dragen van het mondkapje is niet meer verplicht bij culturele bijeenkomsten. Deze versoepelingen houden in dat bij het concert van 20 februari a.s. van het duo Troiana, Helena Koonings (sopraan) en Heleen Vegter (piano), alle stoelen in de kerk weer mogen worden bezet en er zijn daarom nu weer meer plaatsen beschikbaar voor hun optreden.

Plaatsen voor dit concert kunt u reserveren via notenopdenoen@ziggo.nl. En zolang er plaats is kunt u op de dag zelf ook nog binnenlopen. Het concert begint om 12.15 uur in de Oude Kerk in Helvoirt.
Wel zullen wij bij binnenkomst uw coronabewijs (vaccinatiebewijs of negatieve test) nog moeten controleren.

Mocht u verder informatie wensen, dan kunt u contact met ons opnemen via bovengenoemd e-mailadres.

Wij verwelkomen u graag op 20 februari a.s.!
Hartelijke groet,

Namens het bestuur van Noten op de Noen

Mariette van Dam

Voorzitter


Op zondag 20 februari 2022 om 12:15 uur zal optreden het duo Troiana, bestaande uit Helena Koonings (sopraan) en Heleen Vegter (piano). Helena en Heleen zijn laureaten van het Internationaal Vocalisten Concours. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website van het IVC (www.ivc.nu).

HELENA

Helena Koonings kiest als liedzangeres haar programma’s zorgvuldig en probeert altijd een verhaal te vertellen in haar liedkeuzes. Zo zong zij vorig jaar een sprookjes- en griezel programma Droombeeld en staat dit jaar vermeende waanzin centraal in Hysteria. Samen met Heleen probeert ze altijd een extra laag toe te voegen.

Helena studeerde aan het HKU Utrechts Conservatorium onder de geroemde Nederlandse sopraan Charlotte Margiono. In 2015 werd Helena uitgenodigd om aan het Conservatorio San Pietro a Majella di Napoli te studeren. Na haar terugkomst uit Napels studeerde zij in mei 2017 met onderscheiding af van het Utrechts Conservatorium. Tijdens het 52e Internationale Vocalisten Concours in 2018 nam Helena deel aan het Wagnerconcours, waar zij door het Wagnergenootschap als jonge Wagnerzangeres werd geëerd met het Bayreuth Stipendium. In augustus 2019 studeerde Helena af van de Dutch National Opera Academy, de prestigieuze opera master te Amsterdam en Den Haag. In haar tweede jaar op de DNOA begon zij met het nemen van lessen bij Amerikaanse zangpedagoog Don Marrazzo. Tijdens haar studie volgde Helena masterclasses van musici als Thomas Quasthoff, Robert Holl, Kiri Te Kanawa, Pietro Spagnoli, Ivor Bolton en Elly Ameling. Bij de DNOA was zij onder andere te zien als Female Chorus in Brittens The Rape of Lucretia, Micaëla in Bizets Carmen, Fiordiligi in Mozarts Così Fan Tutte en A Bird in Judith Weir's Blond Eckbert. In juni 2021 hernam Helena de rol van A Bird in Weir's Blond Eckbert , ditmaal voor haar debut in het Koninklijk Concertgebouw.

HELEEN

Heleen Vegter is een veelgevraagd liedpianiste. Ze speelde de laatste jaren diverse programma’s met klassiekers als Winterreise van Schubert en Wagner’s Wesendoncklieder maar zoekt ook met haar duopartners naar nieuwe vormen en interessante combinaties van repertoire. Zo speelde zij het toegankelijke Sole e Amore met sopraan Charlotte Houberg in de zomer van 2020, combineert ze sprookjes en fantastische verhalen in Droombeeld met sopraan Helena Koonings als Duo Troiana en presenteert ze de muziek van de Nederlandse componistes Henriëtte Bosmans en Anna Cramer met mezzosopraan Esther Kuiper voor het komende seizoen. Met alt-mezzo Eva Kroon heeft zij Vitamine Klassiek opgezet; klassiek lied in een online jasje. Het lied heeft voor Heleen al jaren een bijzondere aantrekkingskracht vanwege de verdieping in de combinatie van tekst en klank. Juist het kleuren van de woorden van de zanger is waar Heleen zich thuisvoelt. Ze was te horen op internationale festivals als Oxford Lieder en Aldeburgh Festival in Groot-Brittannië als Young Artist en speelde in zalen als het Muziekgebouw aan t IJ, Concertgebouw Amsterdam en Harpa, Reykjavik. Ze coacht de liedklas op het Internationaal Liedfestival Zeist. Ze volgde masterclasses bij oa Anne Sofie von Otter, Malcolm Martineau, Susan Manoff en Elly Ameling. Frank van de Laar was tijdens het conservatorium haar hoofdvakdocent.

Links:

http://www.ivc.nuNOTEN OP DE NOEN

door Els Knoope

januari 2022

Laat ik beginnen om u een jaar toe te wensen waar veel muziek in zit. Waar ook veel muziek in zit zijn de Noten op de Noenconcerten.
Eerst het goede nieuws: er is steeds meer belangstelling voor de Noten op de Noenconcerten. Ook krijgen we heel veel complimenten over de artiesten die optraden. Het laatste concert met violiste Merel Vercammen en pianiste Dina Ivanova was helemaal volgeboekt. We hadden zelfs een lange wachtlijst! Het slechte nieuws is dat het concert niet doorging. Het concert stond gepland op 19 december en op 18 december maakte premier Rutte bekend dat de lockdown op zondag 19 december inging. Natuurlijk was de vleugel al gestemd en Dina Ivanova was al onderweg van het buitenland naar Nederland. Dat is balen! Maar even diep ademhalen en vooral weer doorgaan.

Traditiegetrouw is er in januari altijd een geweldig nieuwjaarsconcert met harmonie Kunst Adelt. Maar om een geweldig concert te kunnen geven is veel repeteren noodzakelijk en in deze coronatijden is dat niet mogelijk. Bovendien spelen de coronamaatregelen en het aantal toehoorders een grote rol. Kortom in januari is er geen Noten op de Noenconcert. We hopen in februari met goede moed weer te beginnen en ik kan u verklappen dat we dan weer geweldige artiesten hebben, namelijk de winnaars van het IVC (Internationaal Vocalisten Concours ‘s Hertogenbosch). Daar kom ik in februari weer op terug.

Want kunnen de concerten in februari doorgaan?

Dat is nog even in een glazen bol kijken. De optimist (dat ben ik) zegt: ‘Ja natuurlijk!’ Maar helaas er zijn ook heel veel pessimisten! Die zien erg veel hoge (corona)golven op ons af komen.
We houden u in ieder geval op de hoogte door de berichtgeving op Helvoirtnet en in het Pomphuiske en via de mail en we hopen u snel weer te zien bij onze concerten. Want het enige wat artiesten willen is muziek maken en wij als bestuur van Noten op de Noen willen natuurlijk concerten organiseren. Tja en u ons publiek wil natuurlijk weer genieten van geweldige muziek! Daar zijn we in deze donkere tijd wel aan toe. We zien u graag in blakende gezondheid terug bij ons volgend concert waar heel veel muziek in zit. Maar dat had u ondertussen al begrepen!
Hierbij ontvangt u de informatie over het Noten op de Noen-concert dat wij op 21 november a.s. om 12.15 uur organiseren.
Deze informatie die door Els Knoope over dit concert is geschreven, vindt u onderaan dit bericht. Dit maal treedt Nikola Meeuwsen voor u op. Het belooft weer een bijzonder concert te worden!

Helaas zijn de coronamaatregelen weer aangescherpt, maar vooralsnog ziet het ernaar uit dat dit geen gevolgen heeft voor onze concerten.
Omdat de 1,5 meterregel nu niet geldt, hebben we de gehele kerk tot onze beschikking. Wel zullen wij bij binnenkomst uw coronabewijs (vaccinatiebewijs of negatieve test) controleren.
Wij verzoeken u vriendelijk om bij klachten (verkoudheid etc.) thuis te blijven.

Wij stellen u graag in de gelegenheid om uw plaats voor het komende concert te reserveren.
Wij houden dan een stoel voor u vrij tot 12.05 uur. Het blijft natuurlijk mogelijk om zonder reservering op de dag zelf binnen te lopen.

Voor een reservering kunt u een bericht sturen naar notenopdenoen@ziggo.nl mailto:notenopdenoen@ziggo.nl .

Mocht u verder informatie wensen, dan kunt u contact met ons opnemen via bovengenoemd e-mailadres.

Wij verwelkomen u graag weer op 21 november a.s.!

Hartelijke groet,

Namens het bestuur van Noten op de Noen

Mariette van Dam

Voorzitter


PIANOVIRTUOOS BIJ NOTEN OP DE NOEN.

Op zondag 21 november a.s. om 12.15 uur staat er een bijzonder talent op het programma, namelijk: Nikola Meeuwsen. Z ijn optreden is al twee keer gepland, maar door de lockdowns moesten deze helaas worden geschrapt. Nu kan zijn concert eindelijk doorgaan. Nikola heeft al twee keer eerder bij Noten op de Noen opgetreden en daar was zijn optreden een doorslaand succes.

Nikola Meeuwsen was eerder te zien in Podium Witteman en hij maakte daar grote indruk en ontroerde met zijn pianospel.
De Avro/Tros heeft een documentaire over hem heeft gemaakt en als je de naam Nikola Meeuwsen en Avro/Tros invoert bij Google krijg je deze te zien. Zo maak je kennis met de nu 19-jarige Nikola, je ziet hoe hij als kleine jongen op een skate board stapt en hoe hij op zijn BMX-fietsje fietst. Maar al gauw krijgt hij een liefde voor pianospelen. Zijn vaders schatkamer vol grammofoonplaten van oude pianisten lokte Nikola als kleuter naar de klassieke muziekwereld. Een jaar na zijn eerste pianoles won hij op zijn negende het Steinway Pianoconcours. Nikola: ‘Als jongen van acht keek ik op YouTube naar pianisten. Geweldig, Horowitz die in Carnegie Hall opkwam en - hop! - de flapjes van zijn rokkostuum achter zijn kruk gooide en heel rechtop ging zitten spelen met een groot orkest. Op tafel trommelend zat ik hem na te doen.’

Nikola profileert zich als één van de opvallendste jonge pianotalenten in Nederland. Zo kreeg hij de Concertgebouw Young Talent Award 2019 toegekend. Hij woont in Scheveningen, maar hij reisde elke maand naar de Accademia Pianistica Incontri col Maestro in het Italiaanse Imola, voor lessen van Enrico Pace. Helaas beëindigde corona het reizen. ‘Door de coronamaatregelen ben ik meer gaan sporten en heb ik nieuw repertoire ingestudeerd.’

In de NRC stond: De pianist Nikola Meeuwsen bewees in de vierde sonate van Skrjabin waarom hij de Concertgebouw Young Talent Award verdient. Moeiteloos riep hij de betovering en vervoering van de sterrennacht op die de componist inspireerde. Een talent om in de gaten te houden.

Dit talent geeft nu een concert in Helvoirt. Kom dat zien en horen.
Zoals u gewend bent is er iedere 3e zondag van de maand van september tot en met mei een Noten op de Noen-concert. Verrassende optredens in verschillende genres. Het afgelopen jaar begonnen we met een klassiek duo, maar al gauw zorgde Covid voor een valse noot. Concerten werden afgelast en dat was niet leuk, voor u niet als toehoorder, niet voor de artiesten, die niets liever doen dan optreden en ook niet voor ons als bestuur. We hadden een heel feestprogramma opgezet voor ons 50e jubileumjaar en daar werd helaas een streep doorgezet. Maar we gaan ons 51e Noten op de Noen-jaar weer vol goede moed beginnen en we gaan er een geweldig muzikaal jaar van maken vol muzikale surprises!

Na de start van ons 51e seizoen met succesvolle concerten op 19 september en 17 oktober kunnen wij u met veel plezier laten weten dat het programma voor het seizoen 2021-2022 nagenoeg is ingevuld. Het is gelukt om een aantal concerten dat in ons jubileumjaar 2020-2021 gepland stond nu in de komende maanden aan u aan te bieden.

Het programma ziet er als volgt uit:

We hopen u tijdens een of meerdere concerten weer te mogen begroeten!

Namens het bestuur van Noten op de Noen

Mariette van Dam
Voorzitter Noteer in uw agenda: zondag 17 oktober om 12.15 is er in de Oude Kerk van Helvoirt een bijzonder Noten op de Noenconcert. Hadden we vorige keer Jiddische muziek nu krijgt u saxofoon. Met jonge energie en een aanstekelijk enthousiasme combineert Tantrum Saxophone Quartet minimalistische muziek met gevarieerde klassiekere werken tot een boeiend en excellent geheel. De saxofonisten Artur Lopes (sopraansaxofoon), Dauphine Van der Velpen (altsaxofoon), João Faustino (tenorsaxofoon) en Renato Almeida (baritonsaxofoon) bundelen hun krachten om een boeiend cross-over programma te brengen met werken van Mendelssohn en Jean Rivier tot Philip Glass en meer. Een programma waar zowel het publiek als de saxofonisten evenveel van zullen genieten.

Met Portugese (João Faustino) en Belgische (Dauphine Van der Velpen) roots is Tantrum Saxophone Quartet in 2020 gevormd en gevestigd in Tilburg, waar ze hun gemeenschappelijke fascinatie voor toegankelijke, melodische en gevarieerde kamermuziek ontdekten. Het saxofoonkwartet is een dynamisch en uniek geheel door de verschillende stijlen en persoonlijkheden die elkaar ondersteunen en aanvullen, zowel tijdens als naast het musiceren. Als kwartet zijn de veelbelovende Tantrumsaxofonisten in korte tijd heel sterk uit de hoek gekomen en na amper een halfjaar aan repetities en samenspel konden ze de eerste prijs van de Willem Twee Toonzaal grijpen op 25 april 2021, in volle covid-19 tijden waar concerten geen evidentie zijn. Hierna stonden fantastische master recitals op het programma voor de leden van het masters saxofoonkwartet: Tantrum Saxophone Quartet. Dit was een mooie doorstart naar het nieuwe cross-over programma van minimalistische muziek met traditionele saxofoonkwartetmuziek.

Pas heeft de groep een lunchconcert gegeven in Eindhoven waar ze vele enthousiaste reacties voor mochten ontvangen en nu is Helvoirt aan de beurt. Het is compleet anders dan het vorige concert maar het enthousiasme van de artiesten blijft hetzelfde.

U kunt alvast de volgende data noteren:
Aanvangstijd 12.15 uur; locatie Oude Kerk.
Ons eerste concert maakt deel uit van een groter geheel. Van 11-19 september vindt namelijk de Cultuurweek 2021: Cromvoirt, Helvoirt, Vught plaats. Ook Noten op de Noen neemt daarin deel. De initiators en werkgroep van deze Cultuurweek hopen met deze eerste Cultuurweek een duurzame samenwerking aan te gaan, zodat we vaker onze culturele krachten kunnen bundelen om zo het Vughts cultuurnetwerk zichtbaar te maken. Uitgangspunt is, dit jaar, om de start van het aanbod van cultuur educatieve activiteiten binnen de gemeente Vught te vieren! Te vieren dat Helvoirt bij de gemeente is gekomen. Dat lijkt me wel een feestje waard! En om te vieren dat we na een zware coronatijd weer meer, of bijna alles, mogen doen.

Het concert van 20 december a.s. kan gelukkig doorgaan. Het concert zal worden verzorgd door pianist Nikola Meeuwsen.
Nikola zou oorspronkelijk het concert van 15 november verzorgen. We zijn heel blij dat het mogelijk is gebleken zijn optreden naar december te verschuiven.

We hopen u op de 20e weer te mogen ontmoeten! Op zondag, 15 november a.s. staat al weer het derde concert van het 50e Noten op de Noen-seizoen op het programma.

Ook deze keer kunnen wij u een bijzonder concert aanbieden. Voor u speelt dan iemand die tot de top van Nederland behoort, namelijk de 18-jarige pianist Nikola Meeuwsen. De Avro/Tros heeft zelfs een documentaire over hem gemaakt. Deze documentaire is te zien via https://www.avrotros.nl/klassiek/item/avro-tros-klassiek-presenteert-pianist-nikola-meeuwsen/. Op 24 april 2020 presenteerde Avro/Tros zijn debuut-cd met werken van Schumann, Scriabin, Brahms en Bach.

Nikola Meeuwsen geeft concerten in binnen- en buitenland en onlangs trad hij op met het Residentie Orkest in het Concertgebouw van Amsterdam. Hij gaf solorecitals in Milaan, Bologna, Triëst, Faro en Imola en nu in Helvoirt. Het is inmiddels de derde keer dat Nikola in Helvoirt een concert verzorgt.
In dit Noten op de Noen-concert speelt Nikola werken van Bach en Schumann.
Wij verzoeken u om uw plaats te reserveren omdat er door de coronacrisis helaas maar plaats is voor 30 personen. U kunt dit doen via notenopdenoen@ziggo.nl. Zolang er plaats is kunt u op de dag zelf ook nog binnenlopen.
Daarnaast gelden de volgende voorwaarden:

Mocht u verder informatie wensen, dan kunt u contact met ons opnemen via bovengenoemd e-mailadres.
Zoals we u al eerder hebben laten weten, is het helaas nog niet mogelijk om het jaarprogramma definitief vast te stellen. De data van de volgende concerten zijn 20 december, 21 februari, 21 maart, 18 april en 16 mei. De datum van het concert in januari staat nog niet vast.

Wij verwelkomen u graag op 15 november a.s. bij het optreden van Nikola Meeuwsen! Op zondag 18 oktober 2020 bariton Vincent Kusters en pianist Charlie Bo Meijering.
A.s. staat het tweede concert van het 50e Noten op de Noen-seizoen op het programma. Zoals ieder jaar komen winnaars van een onderdeel van het IVC-concours (Internationaal Vocalisten Concours) naar Helvoirt. Dit jaar zijn dat Vincent Kusters (zang) en Charlie Bo Meijering (piano). Eerstgenoemde was al eerder winnaar van het precieuze Prinses Christina Concours. Het concert heeft als titel: “Der Himmel hat eine Träne geweint” en het begint met het regenlied van J.Brahms, een toepasselijk lied bij het begin van de herfst.

Door de coronacrisis kunnen we helaas het geplande jubileumprogramma nog niet uitvoeren, maar we zijn blij dat we toch in aangepaste vorm en met strikte inachtneming van de maatregelen concerten kunnen aanbieden. Dit betekent dat we volgens de laatste regels plaats hebben voor 30 personen. Daarom verzoeken wij u om uw plaats te reserveren via notenopdenoen@ziggo.nl. Zolang er plaats is kunt u op de dag zelf ook nog binnenlopen.

Daarnaast gelden de volgende voorwaarden:

gelieve u aan te melden uiterlijk vóór zaterdag 17 oktober a.s. via notenopdenoen@ziggo.nl en daarbij aan te geven of u alleen of met twee komt; u ontvangt een bevestiging van uw reservering dan wel bericht dat u op de wachtlijst staat (want "vol = vol");Bariton Vincent Kusters begon op 7-jarige leeftijd met zingen, eerst in een kinderkoor en later ook bij een jongenskoor. Op deze leeftijd kreeg hij ook zijn eerste pianolessen. Vanaf zijn 10ejaar kreeg hij zangles op de muziekschool van Maastricht, wat resulteerde in vele solo-optredens als jongenssopraan. Op 16-jarige leeftijd begon Vincent te studeren aan het Conservatorium van Maastricht in de klas voor jong talent. Tijdens zijn studie aan het conservatorium ontwikkelde hij zich tot een allround zanger, maar al vroeg werd hij gegrepen door de schoonheid en diepgang van het lied. Vincent won een prijs als zanger tijdens het Prinses Christina Concours in 2008. Tijdens Festival Vocallis won hij twee keer de Vocallis Liedprijs. Naast zanger en pianist is hij organist.

Charlie Bo Meijering is op 22 november 1987 geboren in Amsterdam. Voor zowel muziek als beeldende kunst koestert hij een grote passie. Tussen 2006 en 2013 studeerde hij klassiek piano aan het Utrechts Conservatorium. Inmiddels treedt hij met regelmaat op in het Concertgebouw en was hij te zien op de televisie in de programma'sHet Orkest van Nederland(2014) enMaestrO (sinds 2016). Charlie Bo legt zich sinds jaar en dag ook toe op het maken van tekeningen. Zijn tekeningen zijn erg bijzonder (https://www.charliebomeijering.com/tekenwerk.html).

Naast piano speelt Charlie Bo orgel, beiaard en klavecimbel.

Mocht u verder informatie wensen, dan kunt u contact met ons opnemen via bovengenoemd e-mailadres.

Omdat op dit moment niet te voorspellen valt wat de komende maanden mogelijk is in verband met het coronavirus, hebben wij het jaarprogramma nog niet definitief vastgesteld. Wel kunnen wij u laten weten dat op 15 november a.s. pianist Nikola Meeuwsen voor ons zal optreden.

De andere data voor de concerten zijn 20 december, 21 februari, 21 maart, 18 april en 16 mei. De datum van het concert in januari staat nog niet vast.

Wij verwelkomen u graag op 18 oktober a.s. voor een bijzonder optreden!

Hans Ludikhuize heeft te kennen gegeven na 25 jaar het voorzitterschap van Stichting Noten op de Noen neer te leggen.
Wij zijn Hans veel dank verschuldigd voor zijn grote inzet voor onze Stichting. Vele jaren heeft hij de organisatie van de concerten mogelijk gemaakt en voor verbinding met de Vrienden en sponsoren gezorgd. Zijn enthousiasme heeft er mede voor gezorgd dat we inmiddels voor het 50e jaar concerten in de Oude Kerk kunnen aanbieden.

Het bestuur neemt, voor zover de coronamaatregelen dat toestaan, op gepaste wijze afscheid van Hans. Mariette van Dam heeft het voorzitterschap overgenomen.