Programma
Voor het seizoen 2023-2024

Zondag 17 september
Jolente DeMayer & Nikolaas Kende, viool en piano, klassiek, (o.a. Schubert, Strawinsky, Auerbach)

Zondag 15 oktober
Claudia y Manito, harp en gitaar, Zuid-Amerikaans, zigeunermuziek

Zondag 19 november
Jamie de Goey, orgel

Zondag 17 december
The Poet trio, jazz (Chet Baker, evergreens, kerststukken)

Zondag 28 januari (4e zondag van de maand)
Nieuwjaarsconcert Helvoirtse Harmonie "Kunst Adelt"

Zondag 25 februari (4e zondag van de maand)
Joshua Tavenier, Alexander Jansen, viool en piano, modern (Riffs, Joey Roukens)

Zondag 17 maart,
Laureaat van het Internationaal Vocalisten Concours

Zondag 21 april
Amstel Quartet, saxofoons, o.a. Arvo Pärt, Jürg Frey, George Pelecis

Zondag 26 mei
Capella Brabant, traditionele koormuziek in een modern jasje
Beste vrienden, sponsoren en belangstellenden,

Het nieuwe seizoen van Noten op de Noen staat weer voor de deur en we zijn blij dat we er ook voor dit seizoen in geslaagd zijn u opnieuw veel mooie concerten aan te kunnen bieden. We trappen af op zondag, 17 september a.s. met twee vooraanstaande en internationaal gelauwerde musici, nl. violiste Jolente de Maeyer en pianist Nicolaas Kende.

De informatie die Els Knoope over dit concert heeft geschreven, is zoals gebruikelijk onder dit bericht opgenomen.
Aanvangstijd is 12.15 uur; de locatie is de Oude Kerk, Van Grevenbroeckstraat in Helvoirt. De kerk is open vanaf 11.45 uur.
Plaatsen voor dit concert kunt u reserveren via notenopdenoen@ziggo.nl. En zolang er plaats is kunt u op de dag zelf ook binnenlopen.

Mocht u verder informatie wensen, dan kunt u contact met ons opnemen via bovengenoemd e-mailadres.
Wij verwelkomen u graag weer op 17 september a.s. voor het begin van een mooi nieuw seizoen Noten op de Noen-concerten!

Mariette van Dam
Voorzitter


HET NIEUWE NOTEN OP DE NOENSEIZOEN GAAT BEGINNEN!

De zomer nadert zijn einde. De scholen en (sport)clubjes zijn weer begonnen en langzaam vervallen we in de routine van alle dagen. Natuurlijk hopen we op een mooie nazomer, maar we kunnen al zien dat de herfst zijn entree gaat maken. Ook het bestuur van Noten op de Noen maakt zich op voor het nieuwe Noten op de Noen-seizoen 2023/2024. Zoals u weet is een goed begin al het halve werk en daarom starten we met twee zéér getalenteerde artiesten. Voor u treden op: Jolente de Maeyer (viool) en Nicolaas Kende (piano).

Jolente De Maeyer is een van de meest toonaangevende Belgische violistes, zij heeft haar virtuositeit en gepassioneerde interpretaties naar een divers wereldwijd publiek gebracht. Ze wordt erkend als een uitzonderlijk begaafd kunstenaar, wat tot uiting komt in de vele prijzen en uitbundige recensies die ze heeft ontvangen. ​Als winnaar van verschillende internationale wedstrijden in Portugal (Cardona Competitie), Rusland (Liana Issakadze Competitie) en Londen (Benjamin Britten Competitie), begon de internationale carrière van Jolente met een succesvolle deelname aan de Koningin Elisabethwedstrijd in Brussel. ​Vervolgens concerttournees in Europa, de Verenigde Staten en Zuid Afrika. Na een uitnodiging van Yehudi Menuhin toen ze 14 jaar oud was, studeerde Jolente aan de Yehudi Menuhin School in de buurt van Londen. Ze vervolgde haar studie in Londen, Berlijn en Waterloo.
​Jolente is viooldocent aan het Conservatorium van Tilburg en heeft masterclasses gegeven in België, Duitsland, Italië, Portugal en de VS. De cd 'Kreutzersonate' met duopartner Nikolaas Kende werd bekroond met een Gold Label.

Nikolaas Kende (piano) wordt geprezen om zijn poëtische spel en eerlijke, gepassioneerde muzikaliteit.
Zowel als solist en als kamermuzikant is hij een veel gevraagd pianist op internationale concertpodia.
Hij is winnaar van verschillende prijzen en heeft een succesvolle tournee gemaakt door Amerika en China.
Al meer dan 20 jaar speelt hij samen met Jolente de Maeyer. Nikolaas studeerde in Antwerpen, Amsterdam, München en Fiesole. Nicolaas geeft les aan het Koninklijk conservatorium van Antwerpen, hij geeft masterclasses in België, Duitsland, Italië, Portugal, Texas, Californië, en China. Jolente en Nikolaas treden voor u op zondag 17 september in de Oude Kerk van Helvoirt om 12.15.

De kerk is open vanaf 11.45 uur.